zondag 19 april 2015

naar buiten

Eindelijk, de lente is echt begonnen! De dikke schapenwollen zak kan van de rolstoel afgeritst(beste koop ooit), maar ik leg hem nog niet op zolder, april doet wat ie wil en Romy heeft het altijd zo snel koud in haar rolstoel.  Gelukkig speelt ze nu ook weer af en toe met de rollator buiten. Van de week kon dat zelfs lekker zonder jas! Dat was helemaal feest.
Toch heeft Romy een soort haat-liefde verhouding met lekker weer. Felle zon vindt ze erg vervelend en buiten spelen vindt ze soms meer een straf dan leuk. Ze ziet dan ineens weer zoveel dingen die ze niet kan. Met schooluitjes zoals kinderboerderij, bos of speeltuin probeert ze vaak eronderuit te komen of in ieder geval eerder naar huis te gaan. Maar ook kan ze zelfs zenuwachtig zijn als ze vriendinnetjes heeft uitgenodigd om te komen spelen als het lekker weer is. Bij ons achter is een hele grote speeltuin, waar alle kids natuurlijk heel graag heen gaan, maar Romy meestal liever niet.
Ik probeer altijd een gulden middenweg te vinden. Eerst lekker binnen spelen en dan ook nog even naar buiten. Bij de speeltuin kunnen we toch niet heel lang blijven, dat houdt mijn rug niet vol, want dat is altijd een heel gesjouw. Ik probeer Romy altijd zo goed mogelijk op alle speeltoestellen te trekken/duwen/takelen en niet te vergeten op te vangen, maar dat valt niet altijd mee en wordt steeds zwaarder. Gelukkig vinden de meeste vriendinnetjes dat niet erg, ach zolang ze maar lekker samen zijn!Om het buitenspelen nu toch wat aantrekkelijker te maken, hebben we een speelhuisje voor haar gekocht. Romy is dol op huisjes maken en zo zit ze lekker in de schaduw, dus we hoopten dat ze er blij mee zou zijn. Nou dat blijkt zwak uitgedrukt! Romy is echt dolgelukkig! "Dit is de beste dag ooit!" roept ze enthousiast. Ze richt meteen haar huisje in met een fornuisje, een telefoon en een 'deurbel'. Mijn hoop op nu ook wat meer rust is snel vervlogen, aangezien ze het leukste spelletje toch wel 'iets bestellen' vindt.
"Tring tring, spreek ik met mama.com? Kunt u misschien wat drinken en iets lekkers bezorgen? Het is voor hartjesbloemetjesstraat nummer 20!" Gelukkig gaat papa als hij thuis komt bij haar op de koffie, ook al past hij er niet helemaal bij. De jongens vinden het huisje ook wel interessant, vooral om belletje te trekken, en inbrekertje te spelen, net zo lang totdat ze Romy bijna aan het huilen hebben, tja het is af en toe ook zo leuk om je zusje even lekker te pesten!


Ook hebben we een nieuwe schommel aangeschaft. We hadden nog zo'n soort babyzitje, waar ze altijd veilig in kon zitten, maar daar was ze inmiddels echt wel uitgegroeid. Nu kan ze wel op een gewoon plankje schommelen, maar daar glijdt ze wel makkelijk af. Gelukkig heb ik er nu eentje gevonden waar ze best goed op zit. Het heeft een grote zitoppervlakte, en is van polyester. Een soort gevulde zak , die zich wat beter om haar billen vormt. Ideaal! Nu kan ze weer heerlijk schommelen. Ze wil het liefst zo hoog mogelijk geduwd! "Wat heerlijk , die wind die door mijn haar blaast!" roept ze. 


Het doet zo goed om Romy buiten te zien genieten. Zo zie je maar Romy, de zon kan ook je vriend zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten