maandag 14 september 2015

Circus Romy Karoly

Voor het derde jaar op rij, mocht Romy de zomervakantie beginnen met haar circusshow!
Oftewel, een spetterend optreden van Romy in een oefenzaal bij Revant, waarbij ze alles laat zien wat ze het afgelopen jaar weer heeft bijgeleerd.
Inge weet het altijd een heus spektakel te maken! Er hangen echte affiches, de zaal is omgetoverd tot circustent en voor het publiek is er zelfs limonade en wat lekkers.
Ook worden er officiële toegangskaartjes gemaakt, die mag Romy bij de ergotherapie op haar mooist knippen en plakken.

Weken van te voren beginnen we al te bedenken en oefenen. Welke nummers moeten er dit jaar in de show? Gelukkig nooit gebrek aan inspiratie, want Romy stroomt altijd over van de ideeën. Bijpassende outfits worden bedacht en doorgepast.
En dan is het alweer tijd voor de generale repetitie. Helaas moeten Inge en ik concluderen dat Romy door haar hielspoor de laatste weken wat achteruit is gegaan. Snel maken we een paar kleine aanpassingen, want met het circus moet ze gewoon kunnen stralen, en niet continu omver vallen.

Achteraf was dat denk ik niet eens nodig geweest! Want wat een optreden zet ons meisje weg!
Misschien is het vanwege het publiek? Ik weet het niet. Maar vanaf het moment dat de mensen de zaal binnenstappen en Romy netjes bij 'de kassa' de kaartjes controleert, tot aan de laatste buiging, loopt alles helemaal gesmeerd.

Ze begint haar show met een microfoon in haar handen om zichzelf even goed aan te kondigen. Dat wilde ze heel graag, ze schrijft namelijk al jaren in alle vriendenboekjes dat ze later spreekstalmeester wil worden. Nu kon ze eindelijk eens lekker oefenen.


De eerste act is haar moppenshow, staand op een dikke mat, wat vrij moeilijk is voor haar, schudt ze de een na de andere mop uit haar mouw. Heel moeilijk voor haar om niet zelf in de lach te schieten, maar anders krijgt ze zulke slappe benen...

Hierna volgt een mooie modeshow op een 'catwalk' . Achter de coulissen kunnen we mooi elke keer het gestuntel van Romy horen die zichzelf snel moet omkleden, waarna ze prachtig verschijnt en met haar voeten over een parcours moet lopen om uiteindelijk voor de spiegel echte modellen poses aan te nemen.

Daarna is het tijd voor de dierenact! Omdat Sandor vorig jaar zo'n geweldige hamster was, is hij dit jaar weer de pineut. Maar gelukkig mag hij dit keer een draak zijn. En het is een braaf draakje, hij luistert goed naar de instructies van de drakentemmer! Ze heeft dan ook wel een gevaarlijke zweep vast... of kwam het misschien door de lekkere snoepjes die de draak als beloning kreeg?


Vervolgens geeft Romy nog een goochelshow, waarbij ze het publiek voor de gek weet te houden.
Maar het allermooist is toch wel de afsluiter.... een fantastische buikdansshow!! Hoe geweldig dat ze dat deed! Ze loopt zo mooi, ze beweegt zo sierlijk, en haar blik past er ook helemaal bij! Af en toe valt ze wel eens per ongeluk, maar altijd zijn er dan de handen van Inge, die haar nooit in de steek laten, daar kan ze blindelings op vertrouwen.


Wat was het een fantastische show! En wat zie je nu goed, hoeveel Romy de laatste jaren toch maar mooi vooruit is gegaan.
Bij het eerste circus liet Romy zien hoe ze al een beetje los kon staan, bij het tweede zette ze voorzichtig wat eerste stapjes, en nu dit! Wie weet wat ze volgend jaar allemaal kan...?!

Wat zou Romy's opa Bubi trots op haar zijn geweest. Hij kwam echt uit het circus, circus Karoly! Zo zie je maar, dat circusbloed zit bij Romy in de genen. Ze is een entertainer eerste klas. En wat zijn we toch allemaal trots op haar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten