maandag 17 september 2018

Stepfriends

Steptember*. Romy had er zoveel zin in. Dit jaar zou ze voor het eerst samen met vriendinnetjes meedoen. Ze waren met zijn viertjes samengekomen om een goede teamnaam te bedenken en er
moest natuurlijk een leuke groepsfoto gemaakt worden. De stappentellers hingen om en waren getest.
Team STEPFRIENDS was er klaar voor!

Als een speer gingen ze van start. Ik hoorde verhalen van schoolpauzes waarbij de dames zoveel mogelijk rondjes liepen. Uit school werd er fanatiek gesport. Honden werden extra uitgelaten. En zelfs de tanden werden ´s avonds dansend gepoetst. Alles voor de stappen!

Romy vroeg om vijf boterhammen mee naar school in plaats van vier. En ze wilde ook weer lopend naar school. Iets wat we dit schooljaar nog niet hadden gedaan omdat dat samen met het traplopen nu op school te vermoeiend is. Maar als Romy iets wil... dan gaat ze ervoor!

Een paar dagen ging het goed. Toen kon ze ineens geen stap meer zetten. Met pijn in haar benen werd ze wakker. Ze kon er niet eens op staan. Noodgedwongen lag ze drie dagen op bed met pijnstillers.
De stappenteller naast haar op het nachtkastje.

Voorzichtig kon Romy daarna weer naar school. Zoveel mogelijk in de rolstoel. Even geen gym en geen buitenspelen. Niet echt goed voor de stappen dus. En hoeveel we ook tegen haar zeiden dat die stappen nu even niet belangrijk zijn. Je zag toch dat verdrietige snoetje als ze ´s avonds haar paar stappen zat in te vullen en zag hoe ver haar vriendinnen al waren.

Maar het team heet niet voor niks STEPFRIENDS! Want deze vriendinnen zagen dat ook. Al snel hadden de meiden allerlei oplossingen bedacht. Er werden nog meer stappen gezet, zodat er ook genoeg stappen waren om aan Romy te geven. Zusjelief werd ingezet om Romy aan haar stappen te helpen en op het schoolplein werd Romy´s stappenteller bij de fanatiekste kinderen omgehangen tijdens het buiten spelen. Wat een kanjers!

En zo is Steptember toch weer leuk. Wat een goed idee Romy om dit samen met je vriendinnen te doen. Samen sta je sterk!


* Steptember: gedurende de maand september zet je samen met je team 10.000 stappen per dag om zo geld in te zamelen voor onderzoek naar en ondersteuning van mensen met cerebrale parese.

Wil je de STEPFRIENDS sponsoren, klik dan HIER

Geen opmerkingen:

Een reactie posten