donderdag 21 mei 2015

knieën van staal

Morgen maar weer naar de markt voor nieuwe knielapjes voor Romy's broeken. Die van vorige week zijn alweer stuk. Eigenlijk heeft het weinig nut, maar ja ze heeft een paar lievelingsbroeken waarvan ik hoop dat ze toch nog even mee gaan.
Toen Romy klein was hebben we alles wel geprobeerd om het kruipen wat aangenamer te maken voor haar knietjes. Zachte en harde kniebeschermers, met elastiek of met klittenband. Maar vaak bleven ze of niet zitten, of het ging in de knieholtes irriteren. Romy kruipt het liefst met een dikke broek aan. En hoe!?


                                                            


Romy kruipt, rent, springt en danst op haar knieën. Voor Romy was ook heel lang 'lopen' , gewoon op je knieën rechtop kruipen. Ze klaagt zelf haast nooit dat haar knietjes pijn doen. Misschien wel eens 's avonds in bed, als ze iets te wild verstoppertje heeft gedaan, of als ze buiten op harde stenen heeft gekropen. Ik schrik dan vaak hoe bont en blauw haar knieën zijn , maar Romy lacht er vaak om. "Ik lijk de gruffalo wel , met zijn eeltige knieën!"Gelukkig zitten die eeltige knieën dus altijd verstopt in een broek. Want blote benen is voor Romy echt geen optie. Dan is ze echt 'beperkt'. Al zijn we op vakantie en is het 35 graden, de broek blijft aan. Nou vooruit , op het strand natuurlijk niet. Dan worden haar benen extra ingesmeerd, want die zijn geen zon gewend.

Ik betrap mezelf er wel eens op dat ik het jammer vind dat ik haar weer een legging moet aangeven onder een zomers jurkje of rokje, maar Romy maakt er nooit een probleem van, dus ik kan beter een voorbeeld aan haar nemen.

Het enige wat Romy wel lastig vond was, als kinderen die jonger waren dan zij, van kruipen naar lopen gingen. Dan was ze haar kruipmaatje kwijt en dan bleef ze maar vragen "maar hij/zij is toch kleiner dan ik?" Nu beseft ze inmiddels wel dat lopen niet leeftijdsgebonden is. Maar dat neemt niet weg dat het af en toe wel fijn is als er dan een lief kleintje langskomt die nog moet leren kruipen. Dan komt de kruipexpert in actie, en vol trots doet ze alles rustig voor. Wat fijn dat ze zich nu weer even de "grote" mag voelen.

1 opmerking:

  1. Zo lief! Lili probeert het wel maar ze kan nog wel wat hulp van onze kruip expert gebruiken!!

    BeantwoordenVerwijderen