maandag 23 februari 2015

terug bij Revant

Ik was aan een blog begonnen om te vertellen dat Romy weer lekker bij revant aan de slag was gegaan , maar het werd een heel ander verhaal.... Nu dus wel..

Na 4 weken is het fijn om weer door de vertrouwde gangen van Revant te lopen. Romy is nu weer fit genoeg om daar naartoe te gaan (we wonen tenslotte 5 min hiervandaan) en het zal haar goed doen in een andere omgeving te oefenen dan de woonkamer. Romy vindt het wel even slikken dat ze nu in de rolstoel door het gebouw moet. ze was het zo gewend met haar rollator door de gangen te racen. We deden altijd een wedstrijdje wie het eerst bij de legotafel was, dan moest ik langs de andere gang lopen en je kan wel raden wie er dan altijd won. Vaak stond er dan een bezorgd persoon bij , met een blik van welke moeder laat haar kind nou zo alleen. Maar Romy stond dan vaak al trots te vertellen dat ze echt veel sneller is dan haar slome moeder. Wie weet over een paar weekjes weer....


Het is vakantie, en Inge heeft haar dochtertje Kimya meegenomen. Dat is gezellig! Daar heeft Romy al vaker mee gespeeld/geoefend. Tijdens wat spelletjes staat Romy echt al best stevig in de rollator. Inge heeft een grotere rollator gepakt en dat bevalt prima. Romy is echt gegroeid! We hebben ook al een grotere rolstoel aangevraagd!
Na wat rusten in de rolstoel loopt Romy uiteindelijk nog een hele ronde door het revalidatiecentrum! Met Kimya in romy's rolstoel erachteraan. Wel houden we haar nog aan 1 arm vast, maar toch! Echt heel knap. Daarna is ze wel total los. Dat is natuurlijk niet zo raar. Maar goed dat we weer hier bij Revant zijn. Thuis hadden we 30 keer op en neer door de kamer gemoeten...
De laatste 2 dagen van de vakantie oefent Romy met Eefje bij Revant. Eefje durft het aan om Romy voor het eerst los te laten staan. Met ontzettende wiebelbenen staat Romy 15 tellen los! Wie had dat gedacht. En elke dag kan Romy al wat verder lopen. Ook heb je het idee dat je haar bijna niet meer hoeft vast te houden. Maar dat moet wel hoor, ze kan nog steeds plotseling ineens door haar knietjes zakken. we hebben in de gangen van Revant onderweg knuffels verstopt en Romy heeft een mooie schatkaart getekend. Eens kijken of Inge die maandag kan vinden!

Thuis zegt Romy trots tegen de jongens dat ze geen spaghetti benen meer heeft. Ik heb nu penne benen, zoals ze samen met Miriam had bedacht. En wat wil je uiteindelijk? vraag ik haar. Straks heb ik stokbroodbenen , zegt Romy , wacht maar af!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten