dinsdag 27 januari 2015

Gezellig dagje

Het klinkt misschien heel raar, maar het was echt een gezellig dagje! Romy heeft heel de ochtend heerlijk met haar ballonnen gespeeld.
En daarna werd ze verrast door de cliniclowns . Dat vond ze echt heel leuk.
Een reeks bezoekjes van arts, neurochirurg, revalidatiearts, nog een neurochirurg en fysiotherapeute volgden . Maar dat maakte Romy niks uit, ze liet iedereen heel trots zien hoe goed ze haar benen al kan bewegen. Ze Vertelde enthousiast dat ze echt geen vervelend gevoel heeft in haar benen maar wel alles goed voelt. Ook heeft ze echt geen pijn terwijl ze geen morfine meer krijgt. De neurochirurg reageerde zo verbaasd dat ik geschrokken vroeg of dat een slecht teken was. Maar nee , het is juist heel fijn, komt alleen niet zo vaak voor. 
Wat een goed nieuws! 
Ook heb ik vandaag eens goed gevoeld hoe soepel Romy's benen nu zijn. Echt heel bizar. Ik ben altijd gewend om kracht te moeten zetten om Romy fatsoenlijk te kunnen verschonen (poepen en plassen moet nu in een luier) maar nu gaat dat zo gemakkelijk !
Het laatste infuus is er ook uit, dus Romy ligt lekker nergens meer aan vast . Ze draait ook steeds vaker op haar rug, wat aan de ene kant een goed teken is dat het niet pijn doet, maar voor de zekerheid leggen we toch maar even een opgerolde handdoek achter haar rug zodat ze iets beter op haar zij blijft. Morgen mag ze voorzichtig wat gaan proberen te zitten. Eerst in bed en daarna heel even in de rolstoel. Spannend hoor! Naar het gipsen voor de nieuwe spalken mag ze met haar bed, want dat is aan de overkant bij de poli. Dat is te ver om te zitten. 
Pien was ook nog zo lief om met Romy te komen knutselen .
Kon ik fijn even een rondje wandelen . En daarna hebben Romy en ik heerlijk Shrek liggen kijken, en Shrek 2 en ja , toen ook maar Shrek 3. En toen was het alweer avond! Het zou fijn zijn als ze nu ook nog eens zou willen gaan slapen. Maar ja van heel de dag liggen wordt je natuurlijk niet echt moe ... De diclofenac krijgt ze inmiddels ook al niet meer. Alleen paracetamol helpt vast niet om haar in slaap te krijgen. Ik ga de zuster maar eens om een beker warme melk vragen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten