vrijdag 23 januari 2015

The day after


De nacht op de IC is goed verlopen. Romy heeft goed geslapen , geen pijn meer gehad en elke keer keurig laten zien dat ze haar voetjes kon bewegen. Dus vanaf 5 u begon ze al te vragen of ze nu weer terug naar haar kamer mocht. Misschien hadden we toch beter niet kunnen zeggen dat daar een paar grote verrassingsdozen op haar stonden te wachten....
Als micha om half 8 komt krijgen we alle drie ontbijt. Romy heeft honger als een paard en eet haar boterhammen met smeerkaas zo op. Wel even wennen liggend eten en drinken maar ze doet het prima. Nu kan ik even naar het Ronald mcdonald huis , want ik wil even lekker douchen. Mijn haar ziet inmiddels bruin ipv blond. Als ik heel even op bed ga liggen om nog wat berichtjes te lezen ,schrik ik een uur later pas wakker. Micha heeft gestuurd dat Romy heerlijk is gewassen en dat ze zo weer terug naar afdeling 9c mag. Gedoucht en herboren loop ik een uur later door de heerlijke kou weer terug naar het ziekenhuis. Romy ligt weer in haar eigen kamer en haar bed stijgt bijna op van alle ballonnen die uit de verrassingsdozen zijn gekomen.
 
Heel de middag ligt ze tevreden op haar iPad filmpjes te kijken (lang leve Netflix) . Tussendoor komen de artsen en fysiotherapeuten langs om Romy's benen te voelen en te testen. Dat vindt Romy minder leuk maar ze werkt wel goed mee. Ze kan haar beentjes al best een beetje bewegen en het rare gevoel in haar benen (alsof ze niet van jezelf zijn) vindt ze gelukkig alleen maar raar en niet akelig of heel koud zoals ook wel eens voorkomt. Dr. Becher vertelt ook nog dat het een hele klus is geweest gisteren. Romy reageerde eerst heel slecht op de stroomprikkels. Ze hebben flink wat stroom moeten gebruiken zoals hij dat dan grinnikend staat te vertellen. Romy zat aan de maximale hoeveelheid baclofendrank en achteraf gezien was het toch beter geweest om dat eerst af te bouwen. Zo Hebben ze hier weer iets erbij geleerd! Gelukkig is de operatie wel goed geslaagd. Haar beentjes voelen echt al een stuk soepeler. We moeten nu voorzichtig beginnen te oefenen door haar zelf haar beentjes te laten bewegen. Maar dat is nog best moeilijk. 
Ook het omdraaien van de ene zij naar de andere vindt Romy erg spannend omdat dat natuurlijk pijn doet. 
Romy heeft in de middag vooral lekker veel liggen slapen en als verrassing was Micha de jongens gaan halen want ze miste hen zo. En de boys haar ook. Toen ze haar wakker aaiden duurde het ook echt even voordat ze haar ogen kon geloven . 
Vanavond had ze jammergenoeg een heftige nachtmerrie waarna ze erg verdrietig en in de war was. Ze zag zelfs rare dingen en dacht dat het ziekenhuis was omgevallen. Net nu de morfine helemaal gestopt was, wel had ze voor het eerst lorazepam gekregen. Die krijgt ze nu dus niet meer. Het heeft lang geduurd , maar nu ligt ze gelukkig weer te slapen. Welterusten. 

2 opmerkingen:

  1. Lieve Romy, ik hoop dat het snel goed gaat met je en je weer op school bent. Dikke kus :-) Sanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Romy! Heel veel beterschap! Ik hoop dat je snel weer op school komt spelen! ! Kus Luna p

    BeantwoordenVerwijderen