zondag 25 januari 2015

Wat een verschil!


Vandaag was echt een topdag! Woorden van Romy. Het gaat echt supergoed nu ze geen lorazepam meer krijgt. Ze is weer vrolijk. Heeft geen pijn, dat lukt nog niet helemaal zonder morfine maar al wel veel minder. De morfine , diclofenac en paracetamol krijgt ze gewoon via een zetpil. Dus er is alleen nog 1 infuus voor wat vocht. De catheter is er ook al uit want ze had er 3 x naast geplast . Dus beter maar een luier aan . Het voordeel van 3 x achter elkaar haar bed verschonen is dat ze het nu niet meer zo eng vindt om opgetild te worden. Alleen de jeuk blijft heel vervelend. Maar is wel een stuk minder nu ze vanmiddag lekker gewassen is en weer een nachthemdje aankan. Gelukkig had ik ook een zomernachthemd mee. Want ze heeft het continu bloedheet en ligt het liefst helemaal bloot. Terwijl het echt niet zo warm is op deze kamer.
Ze kan haar beentjes steeds iets beter bewegen maar ze vindt het wel jammer dat haar voeten ander aanvoelen. Romy was altijd dol op voetje kriebelen, is echt een tic van haar. Maar nu voelt het helemaal niet meer fijn, dat is even slikken voor haar. Hopelijk trekt dat weer bij en anders gaan we voortaan lekker oortjes friemelen hebben we gezegd.
De jongens hebben heerlijk met Romy een film gekeken en zijn daarna terug naar Breda gegaan met Micha. 
Maar er kwam alweer nieuw bezoek. Eerst ome Jenö en daarna ook nog opa en oma. Fijn even wat entertainment . 
Opa en oma hadden ook al snel door dat Romy weer ver de oude was. "Wat een leuk knuffeltje oma, maar kan je er even een rugzakje op maken! En opa wil je even een boekje knutselen en daar appel dingen in tekenen!" . Ja, dat klinkt weer heel gezond!!

2 opmerkingen:

 1. lieve Romy!
  wij zitten nu hier in de klas, met alle kinderen, te kijken naar jouw foto's. Iedereen is heel blij dat het zo goed met je gaat. Nienke, Sanne en Aaf vinden de foto met de hoed, tijdens het verkleden heel gaaf en Freek, gianni en Arend vragen of het slangetje in je arm pijn doet. Je hebt een mooi dekbed vinden Isana en Ruben. En de gave poster op je kamer vindt iedereen leuk!
  We missen je heel erg in de klas en we hopen dat je snel weer beter bent zodat we weer samen kunnen spelen.
  We gaan nu iets moois voor je knutselen zodat je kan zien dat we aan je denken, iedere dag even...
  heel veel liefs en dikke knuffels van
  Freek, Sanne,Anne,nienke abel en beau,Aaf iain en sami, luna rafael mats, loetrebecca elisabeth en arendisana gianni en anouk dominique reyn en tommie ruben itske freek en luna en norah.
  en natuurlijk ook een hele dikke kus van juf maud en juf maartje!!
  xxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel allemaal!!! Romy is heel blij met jullie berichtje! Ze wil vertellen dat het slangetje geen zeer deed hoor, het was alleen een beetje onhandig, gelukkig kon ze wel gewoon duimen! En alle slangetjes zijn er nu al af! Romy is heel nieuwsgierig wat jullie gaan knutselen. Dikke knuffels terug van Romy!!

   Verwijderen